Κατερίνα Μελεζιάδου

Καλωσήρθατε στη σελίδα μου

Είμαι η Κατερίνα, εκπαιδευόμενη σύμβουλος ψυχικής υγείας με προσέγγιση Gestalt. Ελπίζω σε αυτή τη σελίδα να βρείτε πράγματα που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον και θα σας εμπνεύσουν.

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη και σπούδασα Φιλολογία στο ΑΠΘ με κατεύθυνση Νεοελληνική Λογοτεχνία. Αγάπησα τα πανανθρώπινα και βαθιά συναισθήματα που αναδύονταν μέσα από αρχαία και σύγχρονα κείμενα. Στη συνέχεια έζησα στο Μόναχο της Γερμανίας για κάποια χρόνια, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στην Κοινωνιολογία και Σπουδές Φύλου στο LMU Η Κοινωνιολογία αποτελεί μια μεγάλη μου αγάπη, καθώς μέσα από αυτήν έμαθα να σκέφτομαι κριτικά τα πάντα και ταυτόχρονα εκτίμησα αυτή την ‘αμυντική τέχνη’ όπως λέει ο Bourdieu απέναντι σε αδιέξοδα και δυσκολίες που δεν προέρχονται από εμάς αλλά είναι κοινωνικά. Υπήρξα καθηγήτρια ελληνικών σε παιδιά, εφήβους, και ενήλικες για περίπου 10 χρόνια, δουλειά η οποία μου προσέφερε εξοικείωση με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους και με δίδαξε υπομονή, προσοχή, ανοιχτό μυαλό και αποδοχή. Τέλος, σημαντικό κομμάτι της ζωής μου είναι η μουσική, καθώς τραγουδάω ερασιτεχνικά. Η μουσική είναι για μένα ένα ακόμα μεγάλο σχολείο.

Μέσα από τις προσωπικές μου προκλήσεις γνώρισα την ψυχοθεραπεία Gestalt σαν θεραπευόμενη και στην πορεία επέλεξα να εκπαιδευτώ σε αυτήν με σκοπό να πλησιάσω και άλλους ανθρώπους και να σταθώ αρωγός στις προσωπικές τους πορείες προς την αυτοπραγμάτωση και την ψυχική ανάταση. Εχω μεγάλη πίστη στην δύναμη της αυτογνωσίας και της θεραπείας με καλούς συνοδοιπόρους, που κάνουν το ταξίδι μαγικό και ευχάριστα απρόβλεπτο, με συνειδητοποιήσεις και επανορθωτικές εμπειρίες. Ένας τέτοιος συνοδοιπόρος ευελπιστώ να είμαι κι εγώ για εσάς.